Tuotanto

Rakkaan speksimme taustatiimissä hääräävät supertimanttiset tuottajat. Tuotantotiimissä pääset kurkistamaan punaisten verhojen taakse sekä tarkastelemaan tätä suurta ja sitäkin upeampaa projektia aivan uudesta näkökulmasta.

Tuottajan tehtäviin kuuluvat muun muassa tiedottaminen, erilaisten speksikkäiden tapahtumien järjestäminen, lipunmyynti ja yleinen hääräily speksiperheessämme. Tuottajat vastaavat myös koko speksin taloudesta ja lukuisista Excel-taulukoista.

Jos et koe olevasi omimmillasi lavalla, mutta olet silti kiinnostunut olemaan osa speksikokemusta, niin tuottajana pääset mukaan joutumatta valokeilaan. Tuotannossa saat toimia omien vahvuuksiesi mukaan ja opetella uusia taitoja. Työt jakaantuvat tasaisesti koko speksivuodelle, mutta esitysviikko ja sitä edeltävä kuukausi ovat kiireisintä aikaa. Eniten tuottajia työllistää speksiläisten iloksi järjestettävät tapahtumat.

Tuottajat ovat siis speksissä mukana ensimmäisinä ja viimeisinä. Tuottajien ensimmäisiä tehtäviä on järjestää työryhmän rekrytointi heti alkusyksystä, sitten hankkia sponsorit ja laatia budjetti. Keväällä on aika lipunmyynnin, bileitä ja speksihuumaa unohtamatta. Tuottajat ovat myös tiiviissä yhteistyössä Penkereen Speksin hallituksen kanssa, sillä hallitus vastaa speksin jatkuvuutta ja varallisuutta koskevista ylemmän tason päätöksistä toimien taustatukijoukkona. Tuottajat toimivatkin pääasiallisena linkkinä hallituksen kokouksissa produktion ja speksihallituksen välillä.

 

Teksti: Elina Manninen & Eveliina Rossinen, vastaavat tuottajat 2018 & Netta Metsäaho, vastaava tuottaja 2015