Taustalaulu

Taustalaulajat värittävät speksin musiikkinumeroita sulosoinnuillaan. Tuomme lisäkerroksen draamaa ja tunnetta, ja rikastamme kappaleiden äänimaailmaa. Mitä olisikaan musikaali ilman mahtipontista taustakuoroa?

Taustalaulutiimi on moniääninen lauluyhtye, joten kuorotaustasta on huomattavasti hyötyä! Pyrimme kokoamaan timanttisen tiimin, jossa jokainen jäsen on korvaamaton osa sointia. Lauluyhtyeessä täydennämme toisiamme, siksi yhteen hiileen puhaltaminen on supertärkeää. Taustalaulutiimissä voit myös päästä sovittamaan kappaleita lauluyhtyeelle, mikäli intoa ja taitoa siihen löytyy. Esitysten ajan olemme koko ajan lavalla ja speksissä voi tapahtua mitä tahansa, heittäytyminen haasteisiin on siis toivottavaa. Tavoitteenamme on saada aikaan kylmiä väreitä ja sydämen pakahtumista! ❤

Harjoittelemme syksyn ajan kerran viikossa. Säännöllinen osallistuminen harjoituksiin on todella tärkeää, jotta yhteinen sävel löytyy. Keväällä osallistumme joka viikonloppu pidettäviin koko työryhmän yhteisharjoituksiin sekä pidämme tarvittaessa lisäksi omia treenejä. Jotta harjoituksissa voidaan keskittyä yhteiseen harjoitteluun, on hyvä harjoitella omia stemmoja myös omatoimisesti. Tärkeintä on sitoutuminen yhteistyöhön!

Taustalaulajat ovat useimmiten mukana speksin jokaisessa musiikkinumerossa, myös omstarteissa! Aloitamme biisien harjoittelun siis heti tutustuttuamme toisiimme. Taustalaulun toteutuksiin pääsee tietysti myös itse vaikuttamaan, kun yhdessä luomme mahdollisimman toimivia kokonaisuuksia. Lisäksi harjoittelemme improvisaatiota, jotta voimme reagoida musiikillisiin omstartteihin mahdollisimman osuvasti. Tulemme harjoittelemaan sekä kappaleita että omstartteja myös yhdessä speksibändin kanssa.

Haku laulutiimiin tapahtuu syksyllä ja siihen haetaan valintakokeilla. Koelaulutilaisuudessa keskitytään laulamiseen yhdessä ja yksin sekä saatetaan kokeilla lauluimproa. Lauluhaku on rento tilaisuus, jota ei tarvitse jännittää ja jonka pääosassa on yhdessä musisoiminen ja laulamisesta nauttiminen!

Teksti: Alexandra Wikström & Iida Ylä-Rautio, Taustalauluvastaavat 2018, 2019