Bändi

Speksibändi laulattaa näyttelijöitä, tahdittaa tanssijoita ja on usein yleisöstä sinkoavien omstartien kohteena. Bändin tehtävänä speksissä on paitsi maalata kohtauksien erilaiset sävyt, myös olla osana improvisoivaa tiimiä. Hyvältä speksimuusikolta vaaditaan toki soittotaitoa, mutta aivan ensisijaisesti hyvää asennetta: speksi on heittäytymistä ja hassuttelua! Jos mahanpohjassa on perhosia mutta uteliaisuus piinaa, älä epäröi vaan tule speksibändiin!

Speksibändiläisen pitäisi olla sellainen tyyppi, jonka kanssa on helppoa ja mukavaa tehdä musiikkia. Bändissä pitää pystyä sitoutumaan yksiin harjoituksiin viikossa syksyllä ja keväämmällä viikonlopputreeneihin.

Milloin? Bändijamit ja rekrytoinnit lokakuun alussa, jonka jälkeen treenit kerran viikossa ennen joulua. Alkuvuodesta alkavat viikonlopputreenit maaliskuun alkupuolelle saakka, joiden lisäksi bänditreenejä pidetään vain tarpeen mukaan.

Kuka voi tulla bändiin? Etsimme kaikkien soittimien soittajia ja taustalaulajia (taustalaulu esitelty erikseen). Improtaustaa ei tarvitse olla, mutta se auttaa! Ihmeisiin ei tarvitse pystyä – speksi on amatööriproduktio. Ihanaa on jos osaat heittäytyä ja pitää hauskaa, mutta vaikket osaisikaan, ei hätää: speksibändissä opit!

Mitä tarvitsen? Itsesi – ja luonnollisesti soittokamat. Paljon intoa ja kanttia kestää pari aikaistakin aamua. Ja roudausta.

Muista, että hakea kannattaa aina! Varsinkin, kun pääsykokeet ovat todella iisi tilanne: jamitellaan yhdessä ilman sen kummempia paineita tai kuumotteluita.

 

Teksti: Nora Moberg, bändivastaava 2014, 2015, 2016; Otto Heinonen, bändivastaava 2017, 2018; Vilma Laiho, bändiläinen 2017 & Arttu Hautala, bändivastaava 2019